søndag 5. januar 2014

Johannahuset | renovering | bad | kjøkkenDa er badet i Johannahuset (nesten) ferdig.  Det mangler bare listing rundt vindu på bad (ser det i speilet på det første bildet). Sommeren og høsten ble brukt til håndverkere som har laget helt nytt røropplegg i huset og helt nytt elektrisk anlegg (samt mye riving og rydding - og xantall kjørerturer til søppelplassen). Alt det gamle er borte og nå er alt nytt! Under er det et par før-bilder fra det gamle rommet. Det nye badet ble laget på et gammelt kjøkken med dusj- vi skilte av en del det gamle rommet til nytt bad. På denne måten fikk vi en gang til et av soverommene (slik at den slipper å gå gjennom et annet soverom for å komme til dette soverommet). Sjakkmønster på gulv er veldig tidsriktig 1935. Servantskap og speil på bad er fra Hemnesserien til IKEA. Denne har litt sånn koselig og gammeldags look. Hadde blitt helt feil med fliser og høyglans på badet i Johannahuset. 
Vi har også kommet et godt stykke på kjøkkenet. Her har vi revet utrolig mye, og tenker å beholde en del av de gamle tømmerveggene. Det blir fint sammen med ny kjøkkeninnredning fra IKEA. Endelig har vi vann på kjøkkenet. Snart er oppvaskmaskin også på plass. Vi har valgt en litt dyp porselensvask. Syns den ble koselig og litt tidsriktig. 
Denne gamle døren klarte vi å bevare. Vi måtte snu den slik at den ikke kom i konflikt med kjøkkeninnredningen. Den gamle rammen var ganske skjør og festa med mange spikre så en måtte være tålmodig og forsiktig i arbeidet. Men vi har lyst å bevare alle de gamle dørene. Det er noe eget med gamle dører og det er vanskelig å få tak i nye som er så solide og har samme looken. Legger med et par før-bilder under av kjøkken.Her var det utrolig mange ulike innslag av matreialer, farger osv. 

Siden dette er et feriehus er det vanskelig å ha jevnlig arbeid med renoveringen. Men framover går det! Nå prioriteres først å få kjøken ferdig, samt småting som listing på bad. Godt å bli helt ferdig med noen rom før en går videre. Vi har og erfart at vi må ta hensyn til huset og de utfordringene som ligger der. Vi har lyst å bevare den gamle stilen fra 1935 - og den finner vi under mange lag tapet, gulvbelegg og maling fra de ulike årstallene. Vi prøver også å får saget ned flest mulig trær nå på vinteren - eiendommen er veldig gjengrodd og det er viktig å få åpnet den litt opp før bladene kommer på trærne.