torsdag 4. september 2014

Johannahuset | Renovering | Kjøkken | Stue | Sommer 2014 | Feriehus


KJØKKEN | kitchen

Kjøkken i Johannahuset er ferdig! Nytt tak med downlights. Downlights er ikke helt min greie - men det ble en fint sammen med det nye taket og de gamle malte tømmerveggene. Fint med kontrast mellom nytt og gammelt.  Pluss det gir bra arbeidslys. Kjøkkeninnredning er fra IKEA. Ingen overskap - bare masse skuffer. Nytt koselig kjøkkenvindu er også på plass. Vi laget arbeidplassen med utsikt til Johannahagen. Veldig koselig å stå å steike vafler her! Gulvet blir foreløpig veldig røft (originalgulvet) - med rester av litt gamle farger. Litt koselig, men mulig vi må male/behandle det etterhvert. Klokken er Newgate og er fra nettbutikken min - HoneyOak. Liker den nye klokken på den gamle tømmerveggen. Gammel stol er malt i Valmuesøster ofra Fargerike. Har begynt på en tallerkenvegg - vil ikke ha den for stor så mulig den bare blir sånn. 





FØRBILDER AV KJØKKEN | kitchen before renovating




STUEN | Foreløpig | Livingroom | more work to do 


I stuen har vi revet tak - hadde vært en lekkasje (se på førbilder under her). Vi valgte å ikke legge nytt tak - men bare male på det gamle. Det var en heftig jobb å rive tak - og dra ut usannsynlige mengder med spiker. Videre litt pussing og maling. 7 lag med tapet og aviser ble revet ned i stuen. Det var ikke akkurat en mindre jobb enn taket. Vi måtte bruke dampfukter for å få bort alt. Etterhvert skal vi skifte vindu i stuen - men enn så lenge får de som er der duge. En kontrastvegg i den ene enden av stuen fikk være naturlig og resten av tømmerveggene ble malt hvite. Fleksnestapeten som du ser masse av på førbildene klarte på en eller annen måte å sjarmere oss. Merkelig - for den tenkte jeg skulle vekk i en fei. Men så ble vi litt glad i den - og litt den lune looken. Så på veggen inn mot kjøkken fikk fleksnestapeten lov å bli i Johannauset. Nå venter på på elektriker (enn så lenge duger lyslenke super fint) i stuen. Her blir det ikke downlights - me noen koselige lamper. Etter det skal gulvbelgget bort - det er fint origmalt tregulv under. Sannsynligvis maler vi dette litt lyst siden det orignale gulvet er nokså mørkt. 



Vi ønsker å bruke de møblene vi allerede har. Det gir en fin og ujålete look. Det passer Johannahuset - og det passer oss. Vi vi vil at det skal se litt enkelt ut - og ikke overmøblere. De ulike kjøkkenstolene malte jeg i samme farge (valmuesøster). Gleder meg til det flekkete gulvbelegget er borte - tror stuen vil se mer hel og ferdig ut da! 



Førbilder av stuen | Livingroom before renovating 






Jeg instagrammer en del underveisbilder - #johannahuset 



1 kommentar:

Åpent^hus sa...

hei hallo!!
hvordan GÅR det med husprosjektet??
håper du har det bra

beste hilsener fra
Åpent^hus